Provincie Noord-Brabant

balk.jpg

Brabant behoort tot de meest innovatieve regio’s ter wereld. Om deze positie te behouden en te versterken, werkt de provincie op allerlei gebieden samen met ondernemers en kennisinstellingen. Denk daarbij aan samenwerkingen op het gebied van kennis, innovatie, de uitdagingen van de huidige maatschappij.

Brabantse economie

De basis van de Brabantse economie is breed, waarbij het zwaartepunt ligt op de industrie. Voorbeelden daarvan zijn de medische technologie, automotive, agrofood, life sciences, chemie en biobased materialen. Binnen deze industrieën besteden Brabantse bedrijven veel tijd en geld aan Research & Development, met als resultaat innovatieve producten en een hoog aantal patenten.

Ook is Brabant met zijn strategische positie tussen de twee wereldhavens Rotterdam en Antwerpen een aantrekkelijke locatie voor veel nieuwe (buitenlandse) bedrijven. Het aantal internationale bedrijven met een Brabantse vestiging blijft dan ook groeien. Daarnaast is een groot deel van de Brabantse bedrijven internationaal georiënteerd.

Logistiek in Brabant

Gezien de ligging van Brabant is het cluster logistiek van oudsher sterk vertegenwoordigd in de Brabantse economie. Binnen deze sector innoveren ondernemers door in te spelen op de ontwikkelingen van e-commerce en door slimme oplossingen tussen afnemers en leveranciers te bedenken.

Met het aantrekken van de economie zal het cluster logistiek naar verwachting nog verder groeien.

De nabijgelegen kennisinstituten op verschillende niveaus, internationale en regionale vliegvelden en de 3 belangrijkste havens bieden hiervoor een uitstekende uitgangspositie. Daarbij heeft Brabant verschillende logistieke hubs waar mogelijkheden zijn voor opslag.

Meer info over de provincie Noord-Brabant:

Logistiek

Goederenvervoer

Haven Moerdijk